14-кратният победител в турнирите от Големия Шлем Пийт Сампрас се изказа изключително ласкаво за най-добрия български тенисист в историята Григор Димитров.

Още по темата

 

Сампрас отличи нашето момче като най-талантливия състезател от своето поколение, но счита, че доминацията на Джокович, Федерер и Надал няма да приключи в близко бъдеще.

"Новак Джокович е най-големият фаворит. Роджър Федерер е много мотивиран да си върне първото място в света. Рафа Надал има здравословни проблеми, но ако е здрав, той ще бъде в борбата", каза Сампрас, цитиран от "Скай спортс".

"Смятам, че тези трима състезатели ще доминират. Виждам такива, които могат да ги застрашат, но когато се стигне до решителния момент, тези тримата ще бъдат във втората седмица на турнирите от Големия шлем, намирайки място на полуфиналите и финала."

"Очаква ни доста интересен сезон, но според мен Новак, Роджър и Рафа ще бъдат пред всички останали", продължи 7-кратният победител от Уимбълдън.

"Григор Димитров може да направи следващата крачка. Той вече показва знаци. Според мен той трябва да се научи как да печели, но със сигурност притежава необходимия талант."

Сампрас обърна внимание на въпроса с евентуална треньорска кариера. Той получи за пример бившите си съперници на корта Стефан Едберг и Борис Бекер, които са треньори съответно на Федерер и Джокович.

"Борис и Стефан са по-големи от мен и техните деца са по-големи от моите. Те имат достатъчно време за пътуване. В момента аз не пътувам. не го правя повече от две седмици в годината."

"Но това не е нещо, което представлява интерес за мен. Не изключвам възможността да съм треньор в бъдеще, но не се виждам като такъв в близките две години."

"Доставя ми удоволствие от време на време да играя демонстративни мачове, а в останалото време си стоя у дома", допълни Пийт Сампрас, който се оттегли на върха веднага след като спечели US Open през 2002 година.