Новак Джокович изигра най-слабият си мач в Маями и бе на косъм от отпадане, от турнира, но с много характер и воля успя да осъществи пълен обрат срещу украинеца Александър Долгополов и да го победи след 6:7(3), 7:5, 6:0.

Мачът започна перфектно за украинеца, който имаше почти през цялото време преднина през първите два сета, докато шампионът от миналогодишния "Мастърс" и световен номер 1 изпитваше сериозни затруднения.

Долгополов стигна до пробив в петия гейм, след като стигна до 0:40 при сервис на сърбина и пропиля първите два шанса, но намесата на мрежата бе в негова полза и така той проби опонента си.

Ноле обаче върна пробива за 4:4, а след това отново бе пробит и украинецът стигна до момент в който да сервира за сета. Джокера обаче бе отново на място и върна пробива веднага, като сетът се реши след тайбрек в който Долго дръпна първо с 4:1, а след това с 6:1, като до края без особени проблеми затвори сета.

Вторият сет започна кошмарно за Ноле - пробив във втория гейм и аванс от 4:1 за украинеца.

Тогава обаче сърбинът показа истински характер и върна пробива в седмия гейм, а след това стигна до пробив на нула в единадесетия, за да спечели втория сет.

В третия сет Ноле бе безупречен и след шест поредни гейма, три от които след пробив, спечели мача.

Следващият му противник е Давид Ферер, който се разправи с Жил Симон след 7:6(5), 6:0.

Междувременно Джон Иснър спечели "битката на бомбардировачите", след като надделя над Милош Раонич след 6:7(3), 7:6(6), 7:6(5).

Така той ще срещне на 1/4-финалите Кеи Нишикори, който с лекота се разправи срещу 20-ия в света Давид Гофен - 6:1, 6:2. 

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/MTaYCC4RDqM" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>