Григор Димитров приключи участието си на турнира по тенис от сериите Мастърс в Монте Карло. Първата българска ракета отстъпи с 1:6, 3:6 на французина Гаел Монфис за 58 минути.

В следващия кръг Монфис ще играе с Томаш Бердих, който отива на полуфинал след контузия на Милош Раонич (Канада).

До тук Григор показа добри игри при победите над Фернандо Вердаско (Испания), Фабио Фонини (Италия) и Стан Вавринка (Швейцария).

Мачът не започна никак добре за Григор Димитров, който при първия си сервис беше пробит на 15. След това той взе първия си сет за 1:2, но последваха три поредни пробива и поражение с 1:6.

В два от пробитите си Григор не взе нито точка, а в края на частта беше нанизал 16 непредизвикани грешки.

Вторият сет започна по сходен начин. Григор взе първия си сервис, но веднага след това последва пробив след поредните негови грешки за 1:3. В четвъртия гейм Монфис спечели подаването си на 15 и затвърди пробива с 4:1.

След това Монфис явно свали концентрацията, а Димитров спечели трети гейм в мача. В седмия гейм на втория сет българинът се държа прилично до 40:40, но след това отново отстъпи.

В осмия гейм Монфис стартира с първата точка, но Димитров в крайна сметка успя да намери характер и да спаси подаването си- 3:5. При последващото подаване Монфис спечели мача, което е трета победа за него над българина в четири мача.

В срещата Григор вкара едва 57 % от първия си сервис срещу 68 на противника и не успя да спаси нито една точка за пробив, която се откри пред френския му съперник.