Бившата шампионка Ана Иванович се класира за четвъртфиналите на Откритото първенство на Франция по тенис. Поставената под номер 7 Иванович се наложи над деветата в схемата Екатерина Макарова (Русия) със 7:5, 3:6, 6:1 след 99 минути игра.

Сръбкинята пласира 30 печеливши удара срещу 19 на съперничката си и успя да стигне до успеха след впечатляваща игра в третия сет, в който спечели четири поредни гейма, за да затвори мача.

Така Иванович достигна до четвъртфиналите на "Ролан Гарос" за първи път след 2008 година, когато спечели титлата. Следващата съперничка на сръбкинята ще бъде поставената под номер 19 Елина Свитолина от Украйна.

20-годишната Свитолина надделя над представителката на домакините Ализе Корне с 6:2, 7:6(9) и стана първата украинка в историята, която се класира на четвъртфиналите на Откритото първенство на Франция.

Свитолина спечели първите пет гейма по пътя си към успеха в първия сет. Във втората част тя поведе с 4:2, а след това на два пъти сервираше за мача при 5:4 и при 6:5, но допусна пробиви. В тайбрека Свитолина дръпна с 6:3 точки, но пропиля три поредни мачбола.

Тя все пак стигна до победата при шестата си възможност, след като Корне прати топката в мрежата с 42-ата си непредизвикана грешка в двубоя. Срещите бяха прекъснати в началото на първия сет за повече от два часа заради дъжд в Париж.