Серина Уилямс успя да се класира за финала на "Ролан Гарос", след като постигна трудна победа с 4:6, 6:3, 6:0 над швейцарската сензация от надпреварата Тимеа Бачински.

Така тя си осигури мач за титлата срещу чехкинята Луцие Шафаржова и ще бъде фаворитката в големия мач, който ще определи новият носител на трофея, на турнира.

До момента чехкинята няма нито една победа в десетте и сблъсъка срещу мощната американка, а мачът за трофея ще бъде трети техен на клей, след като до момента двете имат общо две срещи на тази настилка.

Срещата продължи 1 час и 57 минути, а в първия сет Бачински стигна до пробив за 3:2 в петия гейм и го затвърди, за да увеличи аванса си с още един гейм, а до края двете си взеха всички подавания.

Уилямс пък изпусна шанс да изравни на 5:5 в десетия гейм и така загуби сета. 

Вторият сет бе на път да се повтори, след като швейцарката проби отново в петия гейм, но Серина се мобилизира и веднага върна пробива, а след това достигна и до ключов пробив в осмия гейм за 5:3. Тя си взе и подаването, за да спечели сета.

Третият сет бе категоричен за Уилямс и тя го спечели след шест поредни гейма, като три от тях бяха след пробиви - в първия, третия и петия гейм на сета.