Григор Димитров се надява да играе на финал на Уимбълдън, след като през миналогодишното издание на турнира отпадна на крачка от битката за титлата. Българинът, който е поставен под номер 11 в схемата на сингъл при мъжете, ще стартира срещу аржентинеца Федерико Делбонис.

Още по темата

 

"Естествено, че достигането до полуфинал в този турнир е един от най-важните моменти в кариерата ми до момента. Радвам се, че отново ще имам възможност да стъпя на тревното покритие на кортовете в Уимбълдън", каза Димитров в интервю за агенция Ройтерс.

"Миналата година направих отлична серия и се надявам през тази да направя следващата стъпка. Трябва просто да водя битки на корта и ако се отнасям сериозно, то това ще се случи. Работя усилено, за да бъда все по-добър след всяко мое излизане на корта."

"С моя треньор изготвихме визия за бъдещето ми представяне в турнира и се надявам всичко да мине според нашите планове и очаквания. Работихме много, а сега остава и тялото ми да издържи на натоварването."

"Помня победата ми в турнира за младежи. Случи се на корт номер 1. Чувството беше прекрасно, защото винаги съм искал да спечеля този турнир. След като вдигнах трофея, почувствах огромно желание и стремеж да бъда на върха. Искам да печеля! Миналата година бях близо и очаквам да бъда още по-силен през тази", добави Димитров.