Първата ракета на българския тенис Григор Димитров отпадна в третия кръг на "Уимбълдън", след като загуби от Ришар Гаске с 3:6,4:6, 4:6.

Преди мача българинът бе фаворит с малко предимство в коефицентите, но въпреки това очакванията за изключително труден, за него, мач се потвърдиха. 

Интересно е да се отбележи, че Гришата сломи французина сравнително лесно на демонстративен турнир преди малко над една седмица, но днес неговият опонент бе във вихъра си.

Двамата иначе имаха четири мача помежду си преди това, като изключим този от приятелския турнир, и французинът стигна до успеха във всеки един от тях.

През миналата година българинът достигна 1/2-финалите на големия турнир, а ранното му отпадане означава и много голяма загуба на точки, така че се очаква след турнира българинът да заеме около 18-ата позиция в световната ранглиста.


Първият сет започна отлично за Гаске, след като французинът проби във втория гейм, но това стана след двойна грешка на българина в ключовия момент.

Сетът след това продължи равностойно, но в седмия гейм Гришата достигна до три шанса за връщане на пробива, но не успя да реализира нито един от трите и така французинът си взе гейма, а до края на сета двамата взеха по гейм.

Вторият сет започна равностойно, но в шестия гейм нашето момче достигна два шанса за пробив. Първият му шанс бе пропилян след ретур в аут, а при втория отново не намери очертанията на корта.

След като не успя да пробие нашето момче бе пробито в тилдановия (седми) гейм. След три непредизвикани грешки Гришата изоставаше с 0:40 на собственото си подаване, а силите му стигнаха да вземе само една точка и след това бе пробит от французина, който го матира с печеливш минаващ удар.

Третият сет започна както втория - равностойно, но Гаске показа магията си и стигна до пробив в петия гейм. След няколко неточности в играта си нашето момче изоставаше с 30:40 на свой сервис, а след това остави удара на съперника му да мине и той намери очертанията.

До края двамата си взимаха подаванията и в крайна сметка нашето момче загуби мача.