Магдалена Малеева спечели титлата на турнира на легендите при жените на Откритото първенство на Великобритания по тенис. Българката и Рене Стъбс (Австралия) победиха на финала на надпреварата на Мартина Навратилова (САЩ) и Селима Сфар (Тунис) с 3:6, 7:5, 10-8 след 92 минути игра.

58-годишната Навратилова и 38-годишната Сфар доминираха в първия сет, в която не дадоха нито една възможност за пробив на съперничките си и затвориха след малко повече от половин час игра. В този момент заваля и се наложи дълго прекъсване, като двубоят беше преместен от корт 1 на Централния корт и завърши под покрив.

При доиграването 40-годишната Малеева и 44-годишната Стъбс на четири пъти излизаха с пробив напред във втората част, но успяха да затвърдят преднината си едва при подаването на австралийката за 7:5, с което изравниха резултата.

В шампионския тайбрек Навратилова и Сфар дръпнаха с 4:1 точки, но бяха застигнати още при 4:4 и след това мачът продължи точка за точка до 7:7. Българката и австралийката направиха мини-пробив и поведоха с 9:7. При 9:8 Сфар не успя да направи успешен ретур след добър сервис на Малеева и това се оказа решаващо.

В турнира участваха 8 двойки бивши професионални тенисистки със специална покана от организаторите. Припомняме, че Мартина Навратилова е най-успешната състезателка на свещената трева в цялата история на турнира. Тя има 20 титли на Уимбълдън, 9 от които са на сингъл.