Първата ракета на българския тенис при мъжете Григор Димитров отпадна твърде рано от турнира във Вашингтон, след като в третия кръг загуби от представителя на домакините Стийв Джонсън след 3:6, 6:1, 3:6.

Намиращият се на 55-ата позиция в света американец обаче бе улеснен от травма в рамото, която мъчеше хасковлията и заради която се налагаше българинът да бъде масажиран от физиотерапевта през почивките в заключителния трети сет.

В първия сет всичко бе решено след един единствен пробив, който падна във втория гейм. Джонсън достигна до два шанса да пробие след прекрасен ретур уинър от форхенд и след това българинът сгреши, като по този начин пробивът стана факт.

До края на сета дори не се стигна до точки за пробив, а във втората част хасковлията направо помете американеца и му даде само един единствен гейм след два пробива в своя полза.

Гришата достигна до пробив на нула във втория гейм, но в следващия трябваше да спасява три точки за връщане на пробива. Все пак успя да го направи и затвърди пробива, за да увеличи аванса си на 3:0 гейма.

В шестия гейм Гришата достигна до нов пробив и 5:1 гейма аванс, а след това си взе подаването и прати мача в трети сет.

В третия сет българинът пръв се добра до шанс за пробие още в третия гейм, но Джонсън успя да вземе подаването си, а след това проби за 4:2. До края на мача нямаше повече пробиви.

След ранното си отпадане Гришата ще се срине с още три места в световната ранглиста и от новата седмица се очаква да бъде 19-и в нея.