Финалът на силния "Мастърс" от сериите 1000 в Синсинати предвещава да бъде доста интересен, тъй като един срещу друг ракети ще кръстосат Новак Джокович и Роджър Федерер.

Сърбинът успя да срази намиращия се в страхотна форма украинец Александър Долгополов с 4:6, 7:6(5), 6:2 в първия полуфинал от турнира вчера.

Мачът бе изключително труден за сръбския тенисист, който изоставаше със сет и бе принуден да прави обрат, но в третата част неговият съперник се пропука, което позволи на Джокера да поведе с 4:1 след два пробива и след това бързо реши нещата в своя полза.

Сърбинът можеше и да загуби срещата, тъй като в тайбрека украинецът имаше минипробив предимство при 5:4 и два негови сервиса, но допусна два минипробива в тях и всичко за него се обърка.

Фед Експрес от своя страна демонстрира за пореден път уникалната форма в която се намира, след като победи колебливия напоследък Анди Мъри след 6:4, 7:6(6).

За Маестрото това бе пети пореден успех над шотландеца.

Преди финала е важно да се отбележи, че Ноле и Федерер са си разменили по 20 победи, но сърбинът е в серия от три поредни успеха над швейцареца.

Титлата в Синсинати пък е единственият мастърс трофей, който липсва в колекцията на световния номер 1.