17-кратният победител в турнирите от Големия Шлем Роджър Федерер победи американеца Джон Иснър със 7:6 (0), 7:6 (6), 7:5 и се класира на четвъртфиналите на US Open.

Федерер стигна до победата след само един постигнат пробив, който той осъществи в последния гейм на двубоя.

Така той сложи край на впечатляващата серия от 110 поредни сервис-гейма, които бомбардировачът Иснър беше спечелил на "Флашинг Медоуз" през последните две години. 

Фед Експрес постигна 55 уинъра и допусна само 16 непредизвикани грешки, отразявайки и петте възможности за пробив. Във втория сет Роджър спаси гейм, в който изоставаше с 0:40, а в тайбрека бешже назад с 2-4 точки. 

Маестрото пък няма загубен сет на турнира в Ню Йорк тази година и на четвъртфиналите ще мери сили с французина Ришар Гаске, който победи Томаш Бердих с 2:6, 6:3, 6:4, 6:1.

С отпадането на Иснър и Донълд Йънг пък САЩ вече е в серия от 16 поредни турнира от Големия Шлем, в които няма нито един представител на четвъртфиналите при мъжете.

За последно янките имаха две свои момчета във финалната осмица през 2011 година, когато до четвъртфиналите бяха достигнали Иснър и Анди Родик.