Серина Уилямс не бе на себе си от разочарование след изненадващата загуба от Роберта Винчи на 1/2-финалите на US Open. Така на практика италианката сложи край на надеждите на американката за кариерен шлем в рамките на една година. При триумф на родна земя ветеранката щеше да постигне целта си и да направи такъв.

Загубата бе особено болезнена за Уилямс, тъй като тя имаше солидна преднина от сет, но въпреки това се пропука и позволи на нейната противничка да направи обрат.

Настроението на американката не бе особено добро и тя отряза журналистите още при първия им въпрос, когато я попитаха колко е разочарована и дали е разочарована.

"Не искам да говоря за това дали съм разочарована или не. Ако имате някакви други въпроси към мен, аз съм отворена да отговоря на тях".

"Мисля, че Винчи игра най-добрия тенис в своята кариера. Знаете, че тя е ветеранка и е на 33 години и знаете, че това е като цяло една напреднала възраст за професионален спортист. От гледна точка на това е добре за нея, че достигна до финала на такъв турнир. Тя просто бе перфектна на корта".

"Не играх толкова зле в никакъв случай, просто Роберта бе изключителна, това е истината. Е, да, направих повече непредизвикани грешки от обикновено, но както вече подчертах няколко пъти, моята опонентка игра страхотен тенис. Тя просто не искаше да загуби и си завоюва победата, това е".

"Не съм чувствала в никакъв случай натиск, знаете, че това не е нещо обичайно за мен", каза още Серина.