Анди Мъри стартира с победа на финалния тенис-турнир от сериите Мастърс като победи на старта в група В Давид Ферер (Испания) с 6:4, 6:4. За Мъри този турнир няма да е край на сезона, тъй като ще играе и на финала за Купа Дейвис, където ще спорят Великобритания и Белгия. Британците не са печелили този турнир от 1936-а година насам.

Днес Мъри нямаше особени трудности, като в негова полза работеше и нестабилният сервис на испанеца. Намиращият се на 8-о място в схемата Ферер допусна 8 двойни грешки и вкара в игра едва 49 процента от първия си сервис.

"Да, наистина подавах зле днес, особено в края на първия сет и почти през целия втори. Но по-важно беше, че Анди игра по-добре и по-агресивно от мен", призна си Ферер.

Мъри проби сервиса на Ферер в последния гейм, докато във втория испанският състезател стартира с пробив. Но Мъри върна веднага пробива и накрая се възползва от двойна грешка, за да победи. Накрая се оказа, че шотландецът е спечелил 19 от всичките си 32 точки от лош втори сервис на противника.