Американката Серина Уилямс се класира за втория кръг на откритото първенство по тенис на Австралия, след като победи с 6:4, 7:5 италианката Камила Джорджи. Нейната следваща съперничка по пътя към защита на титлата от Мелбърн е Су-вей Хсие от Тайван.

"Играх час и 43 минути и не почувствах болки в коляното, което е много добра новина. Мисля, че днес бях силна на собствен сервис. Загубих подаването си веднъж, но след това останах концентрирана и в крайна сметка успях да спечеля мача", каза Уилямс след победата.

34-годишната американка започна мача по перфектен начин и поведе с 4:1, но Джорджи, номер 36 в света, изнесе играта на мрежата и бързо настигна своята съперничка. Напрежението се покачи и Уилямс започна да допуска грешки, като често зрителите чуваха нейните крясъци след нейни лоши отигравания. Тя обаче не допусна изненада и спечели първия сет, но вторият беше още по-труден за нея. Уилямс обаче отново демонстрира шампионски манталитет и спечели пробив в 11-ия гейм за 6:5, когато Джорджи допусна своята 12-а двойна грешка. 

"Не съм спирала да играя от игрите в Лондон, а тази година също е олимпийска и определено ми трябваше малко почивка преди началото на сезона. Направих го, сега остава да тренирам и да продължавам да се готвя за дългата година", добави Уилямс. 

Полякинята Агниешка Радванска, поставена под номер 4 в схемата, също преодоля първия кръг на турнира след победа с 6:2, 6:3 срещу американката Кристина Макхейл.