Мария Шарапова намери вдъхновение в смяната на екипа си и все пак се класира за 4-ия кръг на Откритото първенство на Австралия по тенис, побеждавайки непоставената американка Лорън Дейвис с 6:1, 6:7 (5), 6:0. Така в 4-ия кръг Шарапова ще играе с швейцарката Белинда Бенчич, която пък отстрани украинката Катерина Бондаренко с 4:6, 6:2, 6:4.

След 2:0 в своя полза и сервис, Шарапова изведнъж се срина, като Дейвис взе пет поредни гейма и прати мача в тайбрек, който спечели. В паузата между сетовете Шарапова отиде в съблекалнята и се върна с нов екип, но и с категорично променено поведение, за да спечели третия сет с 6:0. Още в първите си два сервиса тя направи два аса и не позволи никакви колебания за успеха срещу намиращата се на 103-о място в ранглистата американка.

"Не съм ходила в съблекалнята, за да си говоря с огледалото. Имах нужда да си сменя екипа и след това се чувствах доста по-лека, по-подвижна", коментира 28-годишната, която спечели своята победа номер 600 в WTA-тура.

12-ата в схемата Бенчич пък стана първата швейцарка, която стига 4-и кръг на Мелбърн Парк от 2007-а година насам, когато това направиха Мартина Хингис и Пати Шнидер.

Номер 4 в схемата Агниешка Радванска (Полша) се справи без особени проблеми с Моника Пюиг от Пуерто Рико - 6:4, 6:0 и за шеста поредна година отива в 4-ия кръг. Пюиг се държеше достойно в първите осем гейма, но след това не успя да вземе нито един. Вероятно и самата полякиня не е очаквала толкова лек мач, защото преди началото беше казала, че Пюиг играе много интензивен тенис и винаги в първия сет срещу нея е много трудно.

Радванска имаше нужда от лекарска помощ в левия глезен, като повика треньора си заради този проблем, но след края на срещата каза, че не е било нищо сериозно и болката е "нейното второ име". Следващата съперничка на Радванска ще бъде германката Ана-Лена Фридзам, която спря пътя на 13-ата в схемата Роберта Винчи с 0:6, 6:4, 6:4.