Японецът Кей Нишикори преодоля болката в китката и се класира за четвърти кръг на турнира от Големия шлем Открито първенство на Австралия, след като се наложи в четири сета над Гийермо Гарсия-Лопес- 7:5, 2:6, 6:3, 6:4. Поставеният под номер 7 японец поиска медицински таймаут в началото на мача, но след 2 часа и 12 минути успя да спечели.

През 2014-а година Нишикори стигна до финал на Откритото първенство на САЩ, а също така има във визитката си четвъртфинали на Мелбърн Парк и на Ролан Гарос. Следващият му съперник ще бъде Жо-Вилфред Цонга от Франция, който се наложи над сънародника си Пиер-Юг Абер с 6:4, 7:6 (7), 7:6 (4). Цонга е финалист в този турнир от 2008-а година.

"Сега китката ми е ОК. В първия сет просто я усуках, но след медицинската намеса нямам проблеми. Опитах се и след това да остана мотивиран, концентриран и смятам, че играх по-добре в третия и четвъртия сет, коментира японецът след края на срещата.

Двамата се срещнаха на четвъртфинал на Ролан Гарос миналата година, като Цонга спечели драматичната битка. Сега Нишикори, който достига четвърти кръг за пета поредна година, има шанс за реванш.

Самият Цонга днес направи 23 аса срещу 24-годишния си съперник Абер, който допусна 46 непредизвикани грешки и след като дойде от квалификациите логично отстъпи в три сета на далеч по-класния противник.

Още един французин отива на осминафинал и това е Жил Симон. 14-ият в схемата отстрани без особени трудности аржентинеца Федерико Делбонис с 6-3, 6-2, 6-1. В следващия кръг той може да има среща с Новак Джокович, ако водачът в световната ранглиста елиминира Андреас Сепи (Италия).