Сърбинът Новак Джокович продължи напред към евентуален полуфинал с Роджър Федерер на Откритото първенство на Австралия, след като в 3-ия кръг се наложи над Андреас Сепи (Италия) с 6:1, 7:5, 7:6 (8:6).

Според статистиката Сепи е лесен противник за Джокович, който още в първия сет набързо поведе с 5:0 преди италианецът да вземе гейм. В крайна сметка първата част приключи за 25 минути.

Във втория сет Сепи, който миналата година на този етап спря Роджър Федерер, се пропука едва в 11-ия гейм, когато позволи именития му противник да вземе пробив. 

В третия сет срещата стигна до тайбрек, където на два пъти Сепи можеше да спечели, но пропиля два сет-пойнта, след като водеше с 6:4. Тук водачът в световната ранглиста се труди 59 минути, за да вземе сета.

Джокович, който е шампион от миналата година, както и от 2008, 2011, 2012 и 2013-а година, обаче се възползва максимално успешно от непредизвиканите грешки (удари в мрежата без съпротива) на противника си. Така балансът между двамата става 12-0 в полза на сърбина, а в девет мача на твърди кортове Сепи има едва един сет.

Следващият съперник на Ноле е Жил Симон, който по-рано днес отстрани Федерико Делбонис от Аржентина в три сета.