Петкратният шампион Новак Джокович, който защитава титлата си от последните два сезона, се класира за четвъртия кръг на турнира по тенис от сериите "Мастърс" в Маями (САЩ) с награден фонд седем милиона долара. Поставеният под номер 1 в основната схема сърбин победи лесно с 6:4, 6:1 срещу Жоао Соуза за 75 минути на корта.

Лидерът в световната ранглиста проби своя противник шест пъти и постигна 24-ата си победа в 25 мача през 2016 година. Джокович е с 26 успеха в последните си 27 двубоя на силния турнир в щата Флорида.
Португалецът Соуза загуби последните си 19 мача срещу тенисисти от топ 10 на ранглистата на АТП.

"Условията тук са доста по-различни в сравнение с Индиън Уелс. Подхлъзнах се на няколко пъти. Имаше мокри петна около основната линия, където беше твърде влажно. Нормално е да се подхлъзнеш, когато тичаш. Много е влажно и тенисистите се потят доста повече от нормалното", коментира Джокович след срещата. 

В следващия кръг сърбинът ще се изправи срещу номер 14 Доминик Тийм (Австрия), който победи с 6:2, 6:2 срещу японеца Йошихито Нишиока.

Финалистът в Маями от 2010 година Томаш Бердих също преодоля третия кръг, след като надигра трудно с 6:3, 6:7 (4), 6:3 представителя на домакините Стив Джонсън. Чехът завърши с 16 аса и спаси 10 точки за пробив в битката, продължила близо три часа.

Следващият съперник на Бердих е номер 10 в схемата Ришар Гаске от Франция, който победи с 6:3, 6:0 срещу сънародника си Беноа Пер.

Друг французин Жил Симон, номер 18, надигра бившия шампион от Откритото първенство на САЩ - Марин Чилич (Хърватия), с 6:3, 6:7 (4), 6:3.

Белгиецът Давид Гофен, номер 15 в схемата в Маями, надигра лесно с 6:1, 6:1 сърбина Виктор Троицки. В четвъртия кръг Гофен ще играе срещу Орасио Себайос (Аржентина).