Виктория Азаренка се класира за 1/2-финалите на силния турнир в Маями, след като се наложи с 6:4, 6:2 над намиращата се в страхотна форма напоследък британка Джоана Конта.

Благодарение на успеха си състезателката от Беларус ще се завърне в топ 5 на световния тенис елит, а извън петицата от следващата седмица ще остане румънката Симона Халеп, която яде здрав пердах срещу Тимеа Бачински вчера.

В спор за място на финала Вика ще срещне победителката от мача между представителката на домакините Мадисън Кийс и германката Анджелик Кербер.

Не може да не се отбележи за статистиката, че Азаренка има вече 10 поредни победи в тура и се намира в брилянтна форма през тази година.

Самата среща между двете продължи малко повече от час и половина, а беларуската спечели 75 % от точките си при първи сервис.

Първият сет бе решен след един единствен пробив в тилдановия седми гейм, а във втората част Вика проби съперничката си в третия и петия гейм. Освен това паси пет точки за пробив и не допусна нито веднъж да и бъде пробито подаваненето.