Тенисистката Камила Джорджи май си затвори вратата за Олимпиадата в Рио това лято. Италианката е отказала да играе за националния отбор на Фед Къп, по подобие на наш Григор Димитров, който миналата година отсвири България за Купа Дейвис.

Джорджи е дала заявка по това време за квалификациите на турнира в Щутгарт. Подобен отказ е недопустим според правилата на италианската тенис федерация.

Италианката е обявила, че иска да прекрати отношенията си с нея. Случи ли се това обаче, Джорджи няма да участва в Рио, твърди шефът на федерацията Анджело Бинаги.  

"Отношенията ни с Джорджи не са никак добри. Участието й на олимпиадата е малко вероятно, защото тя подведе федерацията. Очакваме от Камила и баща й компенсация, макар че те не искат да платят. С години се грижихме за тях, но те бързо забравиха за добрините", коментира Бинаги цитиран от ESPN.

Италианският журналист Микеле Галопини съобщи, че Джорджи има договор с федерацията, по който получава финансиране и безплатни тренировки, но в същото време се задължава да играе за националния отбор. Глобата при нарушаване на договора е от 180 000 долара нагоре.

Наш Гришо игра последно за България за Купа Дейвис срещу Люксембург през юли миналата година. След това се отказа от най-важния мач срещу Унгария, при който имахме шанса да се класираме в Първа група на евро-африканската зона едва за втори път в историята, но България загуби баража.