Рафаел Надал най-после демонстрира признаци на пробуждане, след като се класира за финала на силния турнир от сериите ATP 1000 в Монте Карло.

След люта битка испанецът надви Анди Мъри след обрат и 2:6, 6:4, 6:2, като мачът между двамата продължи близо 3 часа, а Матадора показа своя непримирим характер, който бяхме позабравили, че го притежава.

Това е първи финал за испанеца в този турнир от 3 години насам, като той ще спори за трофея с победителя от сблъсъка между Гаел Монфис и Джо-Вилфрид Цонга, които ще спорят в другата 1/2-финална двойка. Oсвен това финалът е под номер 100 на ATP турнири за испанеца.

Първият сет бе много слаб за испанеца и той трябваше да спасява точка за пробив още при първото си подаване, но в шестия гейм бе пробит и така британецът стигна до аванс от 4:2 гейма.

Последва затвърждаване на пробива и нов пробив в полза на Мъри, така че сетът да отиде в негова сметка.

Втората част започна с пробив за Надал, но британецът веднага направи рибрейк. Ключовият момент бе в седмия тилданов гейм, когато Рафа съумя да стигна до пробив след много слаб гейм на британеца.

Третият сет стартира също прекрасно за Рафа и той стигна до аванс от 2:0 гейма след пробив в първия гейм, а след това проби и още веднъж в петия гейм, а до края без проблем си свърши работата.