Анди Мъри детронира Новак Джокович на финала, на силния турнир от сериите "Мастърс 1000" в италианската столица Рим. Успехът е още по-сладък за шотландеца, тъй като по този начин той си направи прекрасен подарък за 29-ия си рожден ден.

Британецът показа изумителен тенис и съвсем заслужено стигна до успеха с 6:3, 6:3. Преди този мач сърбинът се намираше в серия от 4 поредни победи срещу Мъри и бе загубил само една от последните им 13 срещи.

Освен това Анди стана и първият британец, който печели турнира в италианската столица от 1931 година насам.

Това бе първи негов трофей във "вечния град", а със сигурност ще му подейства и много мотивиращо за предстоящия "Ролан Гарос".

Мъри започна много силно мача и още при първото подаване на противника си достигна до три шанса за пробив, но все пак Ноле успя да ги спаси и да си вземе подаването.

В четвъртия гейм обаче пробивът в полза на Анди стана факт, а до края на сета двамата си взимаха подаванията.

Във втория сет Ноле пропиля възможност да пробие във втория гейм, а в четвъртия имаше още два шанса да поведе с пробив аванс, но отново ги пропиля.

Мъри обаче успя да стигне до пробив за 3:2 в петия гейм, а след това проби и в последния девети гейм, за да спечели мача по убедителен начин.