Анди Мъри зарадва цяла Великобритания, след като триумфира на "Уимбълдън" за втори път в своята кариера.

Той надви на финала канадеца Милош Раонич в трисетова битка, в която обаче нямаше много драма.

Представителят на домакините стигна до успеха след 6:4, 7:6(3), 7:6(2).

Според мнозина това бе най-скучният тенис финал от доста време насам, тъй като Мъри бе с класа над своя противник в днешния сблъсък.

Успехът е повече от ценен за Мъри, тъй като с триумфа си той стана първият британски тенисист с два трофея от турнира на "свещенната трева".

Освен това той има и друг повод за радост - завръщането на легендарния Иван Лендъл в щаба му оказа ключово влияние за силната му игра и съответно големия триумф.

В първия сет двамата си взимаха подаванията, но в третия гейм Мъри достигна до точка за пробив, която Раонич бързо успя да спаси. Все пак обаче пробивът за британеца бе факт в седмия тилданов гейм и оттам насетне задачата му да затвори сета бе повече от лесна.

Във втория сет Анди имаше общо четири шанса за пробив в три от геймовете на своя съперник, но все пак не се стигна до пробиви и сетът се реши след тайбрек в който британецът спечели убедително след 7-4 точки.

Третият сет отново бе решен след тайбрек, след липса на пробиви по време на него. Този път обаче Мъри даде само две точки на опонента си.