Григор Димитров продължава с отличното си представяне на корта, след като победи неудобния французин Ришар Гаске с 6:4, 6:4 в първия кръг от силния турнир от сериите ATP 1000 в Шанхай, Китай. 

Toва е исторически успех за нашето момче, тъй като Гришо постига първата си победа над този тенисист от общо 6 мача между двамата. 

Освен това с успеха си Гришата затвърди впечатленията, че се намира в най-добрата си форма от две години насам, съдейки по статистиката му през последните седмици.

Следващият противник на хасковлията е канадецът Васек Поспишил, който изненадващо елиминира Иво Карлович. 

Двамата са играли три мача до момента, а и трите победи са в полза на българина. Нещо повече, канадецът няма дори спечелен сет срещу българина. 



Първият сет започна кошмарно за Гришо и той губеше с 0:3 в геймовете, след като сдаде подаването си във втория гейм, където бе принуден да сбърка при един много прецизен удар от бекхенд на противника.

След това обаче българинът се окопити и върна пробива в петия гейм, след като Гаске направи непредизвикана грешка при едно разиграване. 

Нашето момче изравни геймовете на 3:3, а след това проби на нула, за да поведе с пробив аванс. При 5:4 в своя полза Димитров спаси две точки за пробив и доста трудно успя да затвори подаването си, за да спечели и сета.

Вторият сет започна перфектно за Гришо и българинът проби още в първия гейм, след като не остави шанс на Гаске при едно разиграване. 

Нашето момче можеше да поведе с втори пробив, но французинът спаси четири точки за пробив. След това Гришо се пропука и Гаске върна пробива, но последва моментален пробив на българина.

До края двамата си взеха по едно подаване и Гришо стигна до успеха.