Най-добрият български тенисист Григор Димитров загуби мача си от втори кръг на силния турнир в Шанхай срещу канадеца Вашек Поспишил с 5:7, 6:7 (2).

Това е първо поражение на хасковлията срещу този противник, който имаше само един спечелен в сет срещу него в изиграните преди това четири двубоя.

Гаджето на Никол Шерцингер започна много слабо и набързо изостана с 0:3 след пробив, но осъществи рибрейк и изравни. В деветия и 11-ия гейм българинът имаше лека преднина при сервиса на канадеца, но не успя да стигне до точка за пробив. Вместо това, Димитров беше пробит в решителния 12-и гейм, в който сервираше за влизане в тайбрек.

Във втория сет и двамата състезатели сервираха стабилно и печелеха подаванията си, за да решат спора в тайбрек. В него Гришо допусна ранен мини пробив и отстъпи без особена борба с 2:7 точки срещу Вашек, който е №131 в световната ранглиста.

Съперник на Поспишил в третия кръг ще бъде водачът в схемата Новак Джокович (Сърбия), който е трикратен шампион в турнира и защитаващ титлата си от миналия сезон.