Анди Мъри продължава победната си серия като лидер в световната ранглиста. Той победи Кей Нишикори с 6:7(9), 6:4, 6:4 и вече е съвсем близо до място в полуфиналите на заключителния "Мастърс" в Лондон. Британският тенисист има вече 21 поредни успеха, а е любопитно да се отбележи, че победата му бе първа от "Ролан Гарос" над състезател от топ 5.

Първата част продължи маратонските 85 минути като никой от двамата не реализира пробив. Нишикори успя да се наложи в решителния тайбрек с 11:9 точки, след като и пред двамата се разкриха сетболи.

След почивката Мъри доминираше и спечели 75% от точките при втори сервис на японеца, което му донесе два пробива и крайното 6:4. Първите два сета продължиха цели два часа 20 минути игра.

Британецът продължи да доминира и в решителната част бе господар на корта като реализира два пробива и при 5:2 сервираше за мача. Нишикори успя да се пребори за връщането на единия, но след това Мъри не сгреши от следващия опит. Общо мачът завърши след близо три часа и половина на корта.

Така Мъри може да се класира за следващата фаза, ако във вечерния двубой Марин Чилич победи Стан Вавринка. Той има две победи в група "Джон МакЕнроу", а в третия си мач ще играе с Вавринка.