Ракета №1 на България Григор Димитров заяви, че се чувства напълно готов да се завърне в Топ 10.

Хасковлията демонстрира отлична форма на турнира в Бризбън, където спечели петата титла в кариерата си. По пътя към трофея той елиминира трима състезатели от Топ 10 на световната ранглиста - Доминик Тийм, Милош Раонич и Кей Нишикори, който победи на финала.

"Сега съм в страхотна форма, една от най-добрите в кариерата ми. Само трябва да поддържам тази линия и да се влагам максимално и да следя да правя правилните неща на ежедневна база. Имам кураж и увереност и мисля, че заслужавам мястото си, но все още има дълъг път пред мен", каза Димитров.

"Още съм далеч от Топ 10, точките ми са малко, но ако продължавам по същия начин, бъда здрав и правя правилните неща, всичко ще бъде наред. Наистина не мисля, че трябва да променям нещо голямо в играта си, за да спечеля голям турнир. Постоянен съм в тренировките си, в ежедневната си рутина, както и в цялостното си поведение на и извън корта. Това ми помага много в играта, само трябва да съм здраво стъпил на земята и да се фокусирам върху това, което е пред мен и върху целите си".

"Много съм тежък в оценките към себе си и затова искам да благодаря на семейството си и на екипа си, защото всеки път, когато не се чувствам 100% готов, винаги има някой от тях, който да ми каже истината в очите и да ми прати положителна енергия", добави Григор.