Най-добрият български тенисист Григор Димитров продължи с наказателната си акция на Аустрелиън Оупън и вече е в третия кръг на турнира.

Гришо тресна Хьон Чунг от Корея в четири сета - 1:6, 6:4, 6:4, 6:4. Двубоят се проведе на „Хайсенс Арина” и продължи малко повече от два часа и половина.

Димитров не показа най-доброто от себе си срещу Чунг, но заслужено взе победата и се класира в следващия етап на надпреварата, където ще срещне Ришар Гаске.

Французинът разби категорично Карлос Берлок с 6:1, 6:1, 6:1 и си осигури мач с Гришо. Двамата са играли общо шест пъти, като Гаске води с 5:1 победи.

Ако успее да победи Гаске, Григор Димитров ще се класира за осминафинал, където най-вероятно ще играе с шампиона от миналата година Новак Джокович.

Българинът вече защити точките си от миналия сезон, когато бе спрян от Роджър Федерер. Този успех донесе на Григор чек на стойност 130 000 австралийски долара и 90 точки за световната ранглиста.


Чунг, който в момента е 105-и в световната ранглиста, шокира Григор в първия сет, в който направи три пробива и загуби само един гейм. Чунг успя да изненада Димитров с агресивна игра и отлично покриване на корта, докато Гришо направи нелепи непредизвикани грешки. Така корееца спечели този сет с категоричното 6:1 за малко повече от 20 минути.

Българинът започна отлично втория сет, в който показа наистина качествен тенис. Гришо направи пробив още в първия гейм, което му даде спокойствие и увереност. По този начин нашето момче спокойно си затвори този сет с 6:4 и изравни. В този сет отлично работещият сервис бе от огромна помощ за Григор. Той вкара 83% от първите си начални удари и спечели впечатляващите 89% от точките на тях.

Третият сет не започна добре за Димитров, който след ранен пробив изоставаше с 0:2. В последствие обаче българинът взе 6 от следващите 8 гейма и успя да поведе в резултата в сетовете - 2:1.

Преди старта на четвъртия сет Григор Димитров получи медицински таймаут, а причината бе проблеми с крака и най-вероятно появили се мазоли. По-дългата пауза явно се отрази негативно на българина, който започна по-слабо и кореецът набързо поведе с 2:1.

Последва ново повеждане за Чунг, след което Гришо се вдигна, показа страхотни отигравания и се стигна до роредно равенство 4:4. От този момент Димитров показа страхотна психика и атлетизъм. С много концентрирана игра Димитров проби отново, след което взе сервирането си, взе гейма и заслужено спечели мача.