Жил Мюлер от Люксембург се класира с лекота за втория кръг на турнира по тенис Garanti Koza Sofia Open с награден фонд 540310 евро.

Поставеният под номер 5 левичар стартира с експресна победа с 6:3, 6:2 над квалификанта Матиа Бург (Франция) за 83 минути.

Мюлер, който миналия сезон достигна до полуфиналите в българската столица, наниза 17 аса и спаси всичките 6 възможности за пробив на съперника. 

Той проби за 4:2, след което спечели шест от следващите седем гейма, за да вземе първия сет и да поведе с 4:0 във втория, което се оказа решаващо. 

"Тази година турнирът е по-силен. Играчите от схемата са по-силни. Харесва ми. Все пак, това че се върнах е добър знак", коментира 29-ият в света Мюлер, който в началото на януари триумфира в Сидни с първа титла в кариерата си. 

Във втори кръг той ще срещне победителя от двубоя между "щастливия губещ" от квалификациите Марко Тепавац (Сърбия) и бившия номер 8 в света Михаил Южний (Русия). 

"Засега съм фокусиран само върху следващия мач. Ще бъде тежко, най-вероятно срещу Михаил Южний. Никога не е лесно да играеш срещу него. Добър тенисист е. Но вижте, вече няма лесен мач. Дори и днешният, макар че да изглеждаше така. Но той имаше доста точки за пробив, които трябваше да спасявам. Тук всеки противник е опасен. Мисля, че не трябва да гледаш напред в бъдещето. Ясно е, че съм тук, за да побеждавам. Но всички други 27 тенисисти са дошли за същото. Всеки иска да спечели. Затова е важно да се гледа мач за мач и да се концентрираш само върху следващото препятствие. Защото всички мачове са тежки", каза още Мюлер.

Германецът Седрик-Марсел Щебе обърна Теймураз Габашвили от Русия в двубоя между квалификантите с 2:6, 6:0, 6:1 за 98 минути.

26-годишният левичар Щебе, бивш тенисист от топ 100, който в момента е 406-и в класацията на АТП, във втория кръг ще срещне защитаващия титлата си от миналия сезон и номер 4 в схемата Роберто Баутиста-Агут (Испания).