Григор Димитров се класира за 1/4-финалите на Sofia Open, след като постигна много трудна победа срещу полския гигант и 267-и в света Йежи Янович след 4:6, 6:3, 7:5.
 

Мачът бе много тежък за нашето момче, а неговият противник демонстрира тениса, който показваш преди 3-4 години, когато бе в пика на своята кариера и бе 14-и в света.

Toва бе първа и историческа среща за Димитров, тъй като за пръв път той играе официален мач пред родна публика и заради него на трибуните имаше над 10 хиляди екзалтирани фенове, които не спираха да го подкрепят.

Галерия


Следващият опонент на нашия тенисист е сърбинът Виктор Троицки, който съумя да обърне холандеца Робин Хаазе.


Първият сет бе почти изцяло равностоен и като цяло двамата успяваха да си взимат подаванията.

В петия гейм обаче сервисът на Гришо изобщо не влизаше и неговият опонент стигна до аванс от 0:40 и три точки за пробив.

С хубав сервис първата бе отразена, но след това при разиграване нашенецът извади топката в аут и в крайна сметка пробивът бе факт.

Янович бе безкомпромисен при следващите си геймове и така спечели първия сет.

Вторият сет започна трудно за Гришо и нашенецът трябваше да спасява две точки за пробив още в първия си сервис гейм от частта.

Ключовият момент във втората част бе в четвъртия гейм, в който Димитров стигна до две точки за пробив. При първата пресили форхенда си и го извади в аут, а при втората след разиграване Йежи сгреши при мрежата. 

Третият сет започна равностойно, като в шестия гейм Григор спаси три точки за пробив, а в следващия гейм изпусна също толкова на брой.

При 5:5 Гришо стигна до точка за пробив, а след това върна мощен сервис на поляка с прекрасен ретур и го принуди да сгреши и да пресили форхенда си в аут.