Поставеният под номер 4 в схемата и шампион от 2016 година Роберто Баутиста Агут преодоля четвъртфиналите на турнира по тенис от сериите АТП 250 в София с награден фонд 540310 евро. Испанецът победи трудно със 7:5, 7:6 (5) срещу петия поставен Жил Мюлер (Люксембург) за 102 минути.

Баутиста Агут постигна решителен пробив в 12-ия гейм на първия сет и поведе в резултата след оспорваното начало на двубоя в "Арена Армеец".

Втората част протече по подобен начин и двамата тенисисти достигнаха до тайбрек, в който испанският тенисист победи със 7:5.

На полуфиналите Роберто Баутиста Агут ще играе срещу победителя от белгийския сблъсък между Давид Гофен и Стив Дарси, който е по-късно днес.

Испанецът вече има пет успеха в общо шестте си срещи с Жил Мюлер, между които и победа на полуфиналите в София през миналия сезон.

"Двубоят беше много труден, защото Мюлер е страхотен състезател. Аз също се боря до край. Справих се чудесно с моя сервис и имах много шансове да направя пробив във втория сет. Щастлив съм да бъда тук и да играя в утрешния ден", заяви Баутиста Агут веднага след победата си над Мюлер.