Кей Нишикори се класира за трета поредна година за осминафиналите на Откритото първенство на Франция по тенис. Поставеният под номер 8 Нишикори се справи трудно с Хьон Чун (Република Корея) със 7:5, 6:4, 6:7(4), 0:6, 6:4.

Срещата беше довършена днес, след като снощи беше прекъсната заради дъжд при 3:0 гейма за Чун в четвъртия сет. Японецът имаше проблеми в гърба и прекратяването на мача снощи го спаси.

При доиграването южнокореецът, който направи дебют в третия кръг на турнир от Големия шлем, набързо взе първите три гейма, за да вкара двубоя в решителен пети сет. В него Нишикори се измъкна от 15:40 при собствен сервис за 2:1, след което проби, а в последствие отново взе подаването си, за да поведе с 4:1.

Нишикори сервираше за сета при 5:3, но допусна пробив. В следващия гейм, обаче, Нишикори отново проби, а с това стигна и до крайния успех. Японецът пласира 62 печеливши удара, но и допусна 69 непредизвикани грешки. За място на четвъртфиналите той ще играе срещу испанеца Фернандо Вердаско.