Японецът Кей Нишикори се класира на четвъртфинал на турнира по тенис от Големия шлем- Ролан Гарос. Нишикори си осигури среща с Анди Мъри, след като сложи край на рейда на испанския ветеран Фернандо Вердаско с 0:6, 6:4, 6:4, 6:0.

Номер 8 в схемата на турнира стартира много лошо, като буквално беше пометен от Вердаско в първия сет. Но след това поправи грешките си и спечели следващите три сета. Той отива в такъв етап от турнира едва за втори път в кариерата си, като през 2015-а година беше спрян от местния любимец Жо-Вилфрид Цонга.

Но за да се пребори за полуфинал, той трябва да се справи с Анди Мъри, а балансът е в полза на шотландеца 8-2 победи.

Вторият сет започна с разменени пробиви и срещата вървеше наравно до 4:4. В 9-ия гейм японецът проби при втората си възможност, след което взе подаването си и изравни сетовете.

Третата част вървеше също с по един разменен пробив до 3:3, след което Нишикори в 7-ия гейм нанесе нов удар. Той обаче трябваше да се бори като лъв за всяка точка, тъй като испанския ветеран спаси пет точки за пробив. А в последната четвърта част нещата вече бяха рецитал на японеца, който я взе за 27 минути.