Българският тенисист Григор Димитров приключи участието си в турнира по тенис във Вашингтон в третия кръг и не успя да преодолее Дмитрий Медведев (Русия) за място на четвъртфинала.

Медведев нямаше особени проблеми и за малко над час се справи с първата ракета на България с 6:4, 6:2. Григор допусна общо четири пробива в мача- два в първия и два във втория сет, а една един път успя да си върне по този начин.

В първите си две подавания Димитров беше уверен и спечели без особени проблеми, но пък и Медведев не му даде шанс. В 5-ия и 6-ия гейм двамата си размениха по един пробив за 3:3, като и двата пъти подаващият не взе и точка. След това обаче Медведев направи втори пробив, който завърши от втори опит и го затвърди с подаване за 5:3. Григор успя след това само да си вземе подаването, но накрая падна на нула.

По абсолютно същия начин стартира и втората част, като хасковлията беше уверен на начален удар, но резултатът вървеше 2:2. След това Димитров при третия си сервис в сета поведе с 40:15, но от тази позиция допусна обрат и пробив. От тук до края на мача Димитров беше просто фигурант на корта и не взе нито гейм, като отстъпи с 2:6.