Григор Димитров допусна една от най-нелепите загуби в кариерата си, след като на 1/8-финалите от "Мастърса" в Париж отстъпи на американеца Джон Иснър, който стигна до успеха след 7-6(10), 5-7, 7-6(3). 

Това бе и втори успех на американския бомбардировач срещу нашенеца. 

В първия сет двамата не се пробиха и всичко се реши в тайбрека.

Янкито имаше аванс от 6-3 точки, но Григор успя да спаси и трите сетбола, а след това спаси и още два. При 11-10 за Иснър обаче нашенецът направи двойна грешка и така сдаде частта в полза на противника. 

Вторият сет също започна равностойно и се виждаше как ще влезе в тайбрек, но след две двойни грешки на Джон в последния дванадесети гейм, Григор успя да вземе частта.

Третият сет определено започна по-добре за Григор. Той пропиля точки за пробив при първите две подавания на Иснър от него, но все пак проби в шестия гейм след третата си точка за пробив в него.

Тогава с фантастичен минаващ удар той размина американеца и го матира. При 5-4, Григор сервираше за мача и поведе с 15-0, но след това подаването му бе потресаващо и тромавият американец върна пробива. 

В крайна сметка се стигна до тайбрек в който янкито спечели след 7-3 точки. 

В спор за място на 1/2-финалите, Иснър ще срещне Хуан Мартин Дел Потро, който ще се хвърли с всички сили в мача, тъй като от него ще зависи и евентуалното му класиране на финалите в Лондон.