Водачът в световната ранглиста Рафаел Надал прекрати участие на турнира от сериите "Мастърс" във френската столица Париж заради контузия на дясното коляно.

Испанецът победи снощи Пабло Куевас с 6:3, 6:7(5), 6:3, а днес не излезе за двубоя от четвъртфиналите срещу Филип Крайнович от Сърбия.  Надал заяви, че има проблем в коляното през последните няколко седмици.

"Това е тежко решение и неприятна ситуация за мен. Опитах се да дам всичко от себе си, но процедурите вчера не ми помогнаха. Не е възможно да играя днес и физически не е възможно да издържа още мачове. Съжалявам за този турнир и за феновете в Париж", каза 31-годишният Надал на специална пресконференция.

Не е сигурно и участието на испанеца на финалния турнир на АТП за годината в Лондон от 12 до 19 ноември.

"Ще се подложа на лечение и ще направя всичко възможно да играя в Лондон, но за мен по-важно е да мисля в дългосрочен план. Искам да играя тенис, колкото е възможно по-дълго", добави Надал. 

Сърбинът Крайнович се класира за полуфиналите на турнира "Мастърс" в Париж без игра и за пръв път в кариерата си достига до тази фаза на турнир от престижните серии.

В понеделник 25-годишният сърбин за пръв път ще влезе в топ 50 на световната ранглиста. Той започна сезон 2017 като номер 234.