Дебютантът Джак Сок (САЩ) се класира за полуфиналите на финалния турнир на АТП в Лондон с награден фонд 8 милиона долара.

Американецът победи третия поставен Александър Зверев (Германия) с 6:4, 1:6, 6:4 за 1:53 час в среща от последния кръг в група "Борис Бекер".

Сок е първият тенисист от САЩ, който достига до полуфиналите на турнира за последните 10 години след Анди Родик през 2007-а.

Американецът ще срещне първата ракета на България Григор Димитров в спор за място на финала. Двубоят е в събота от 22.00 часа българско време.

Сок и Димитров са играли четири двубоя помежду си. Номер 9 в световната ранглиста води с 3:1 победи, последната от които е тази година на турнира "Мастърс" в Индиън Уелс с 3:6, 6:3, 7:6(7). Българинът спечели първата среща помежду им в Стокхолм през 2014 година с 5:7, 6:4, 6:3, но след това през 2015 Сок го победи със 7:6(7), 6:2, 6:3 на "Ролан Гарос" и на турнира "Мастърс" в Монреал с 5:7, 7:6(5), 7:5.

"Първо не очаквах да играя в Лондон. Турнирът в Париж беше голяма стъпка за мен", каза Джак Сок, който си осигури участие на финалния турнир на АТП, след като спечели титлата на турнира "Мастърс" във френската столица преди десет дни.

Сок направи един пробив в седмия гейм, който му беше достатъчен, за да спечели първия сет.

Във втората част Зверев игра страхотно и даде само гейм на съперника си.

В третия сет 25-годишният американец поведе с 4:1 и без проблеми приключи мача.

Сок завършва на второ място в групата с две победи и едно поражение. Той загуби само от Роджър Федерер в първия кръг.

Федерер пък ще срещне на полуфиналите победителя от двубоя между Доминик Тийм (Австрия) и Давид Гофен (Белгия), които играят днес от 16.00 часа.

Григор Димитров излиза срещу Пабло Кареньо Буста (Испания) в третия си мач от група "Пийт Сампрас" тази вечер от 22.00 часа. Българинът си осигури участие на полуфиналите след две победи в първите си два мача в Лондон.