Австралиецът Ник Кирьос детронира световния №3 Григор Димитров от трона в Бризбън, след като спечели мача между двамата с 3:6, 6:1, 6:4.

След първия сет съперникът на  Гришо заигра отлично, пласираше мощни сервиси, вкара общо 19 аса, игра отлично в защита, което му донесе знаменития успех. Така хасковлията не успя да защити титлата си и ще изгуби точки в световната ранглиста.

В спор за титлата Кирьос ще се изправи срещу американеца Райън Харисън, който елиминира приятната изненада Алекс Де Минаур след 4:6, 7:6, 6:4. По този начин Кирьос постигна и първа победа в кариерата си над Григор от три опита.

Първият сет между Григор и Кирьос се разви в светкавично темпо, дългите разигравания липсваха, като двамата взимаха подаванията си. При 3:2 дойде ключовият момент в него, след като световният №3 стигна до първи пробив в мача, който се оказа и единствен в първата част.

В началото на вторият сет двамата си размениха по два бързи гейма на нула, след което Кирьос стигна до първия си пробив в двубоя и поведе с 3:1 гейма, после го затвърди, отново взе подаването на Григор и в крайна сметка спечели частта с 6:1 без особено напрежение.

В третия решаващ сет двамата взимаха подаванията си, но Кирьос стигна до пробив и поведе с 4:3 гейма, после взе подаването си, за да се окаже на гейм от финала. В крайна сметка той стигна до два мачбола, реализира още първия и спечели сблъсъка.