Григор Димитров е четвърти сред фаворитите на букмейкърите за титлата от Australian Open. Първият за годината турнир от Големия шлем започва в понеделник.

Залози за триумф на българския тенисист, който е поставен под №3, се приемат при коефициенти между 10.00 и 11.00. С абсолютно същите шансове е оценен и четвъртият в схемата Александър Зверев.

Димитров ще участва за осми пореден път в Australian Open. Миналата година световният №3 направи най-доброто си представяне в Мелбърн. Той достигна до полуфиналите, където беше спрян от бъдещия №1 Рафаел Надал в епичен петсетов мач.

Другото много силно участие на българския тенисист в Австралия беше през 2014 г., когато на пътя му отново застана Надал, този път в четвъртфиналите, след обрат в четири сета.

Зверев все още търси своя пробив в турнирите от Големия шлем. 20-годишният германец ще играе за трети път в Мелбърн, като при досегашните си две участия загуби срещу бъдещия финалист. При дебюта си през 2016 г. той отпадна на старта от Анди Мъри, а миналата година беше спрян от Надал в третия кръг.

Зверев успя да стигне до втората седмица в турнир от Големия шлем само веднъж при досегашните си десет участия. Това се случи в миналогодишния "Уимбълдън", когато германецът отпадна в осминафиналите след петсетова битка с Милош Раонич.

Шампионът от 2017 г. Роджър Федерер е големият фаворит на букмейкърите тази година, пише "Дневник". 36-годишният швейцарец, на когото предстои 19-о участие в Мелбърн, е оценен с коефициент 2.75.

Маестрото ще преследва 20-ата си титла от Големия шлем и шеста от Australian Open, която ще го изравни с рекордьорите Новак Джокович и Рой Емерсън.

Лидерът в световната ранглиста Рафаел Надал е втори в списъка на букмейкърите с коефициенти между 5.50 и 6.00. Веднага след миналогодишния финалист се нарежда шесткратният шампион Новак Джокович. Залози за титла на сърбина се приемат при коефициенти между 6.00 и 7.00.

Шампионът от Бризбейн Ник Кириос и Хуан Мартин дел Потро разделят шестата позиция с коефициенти около 15.00. След тях са Давид Гофен (19.00), Стан Вавринка (23.00), Доминик Тийм (23.00), Милош Раонич (29.00) и Марин Чилич (34.00).