Бившата номер 1 в света Каролине Возняцки (Дания) се класира за четвъртфиналите на Откритото първенство на Австралия по тенис.

Поставената под номер 2 Возняцки елиминира Магдалена Рибарикова с 6:3, 6:0 за малко повече от час и за първи път достигна до първата осмица в Мелбърн след 2012 година.

Рибарикова, 19-а в схемата, реализира първа пробив за 2:1, но до края взе още само един гейм. Датчанката даде само шест точки на съперничката си във втория сет и заслужено триумфира. Следващата съперничка на Возняцки ще бъде Карла Суарес Наваро (Испания).

Суарес Наваро за трети път достигна до четвъртфиналите след 2009 и 2016 година след обрат срещу поставената под номер 32 Анет Контавейт (Естония) с 4:6, 6:4, 8:6. Контавейт имаше преднина от сет и от 4:1 гейма с два пробива във втория, но не успя да удържи.

Испанката взе втората част със серия от пет поредни гейма, а в третата естонката проби за 5:4 и сервираше за мача, но пак не се справи, а малко по-късно допусна и пробив в 14-ия гейм, което се оказа решаващо.