Експертът на "Евроспорт" Матс Виландер отново направи любопитен коментар по адрес на Григор Димитров.  Носителят на 7 титли от Големия шлем, който и тази година води рубриката "Гейм, Шет и Матс", отправи някои препоръки към третия в световната ранглиста Димитров. 

Според него сервисът на българина се нуждае от известно подобрение, за да може той да бъде още по-убедителен в играта си.

"Димитров трябва да поработи върху сервиса си, тъй като все още е малко колеблив. Двойните му грешки не са малко и според мен вторият му сервис ще се подобри, ако спре да се престарава с първия. Ако реализираният му първи сервис се повиши до 65-70% и поддържа системно това ниво, цялата му игра ще върви много по-гладко", коментира Виландер.

Димитров излиза утре след 5.30 часа сутринта българско време на четвъртфиналите на Откритото първенство на Австралия срещу британеца Кайл Едмънд.

"Жегата в Австралия винаги е сериозен фактор. Тя влияе осезаемо не само на тактиката на играчите, но и на начина, по който топката се движи и отскача от корта. В такава обстановка обаче си проличават наистина талантливите тенисисти, защото при толкова тежки атмосферни условия не можеш да разчиташ единствено на физиката си, не и за дълго. Мачовете в такова време са истинско изпитание за играчите не само физически, но и психически. Григор Димитров обаче се научи не само да печели такива мачове, но и да не изпуска инициативата в хода на срещата. Този подход ще му помогне много в заключителната фаза на Откритото първенство на Австралия", завърши анализа си експертът на "Евроспорт".