Григор Димитров загря по интересен начин за днешния си мач с Фернандо Вердаско от третия кръг на Ролан Гарос.
 
Българинът не излезе на корта, за да направи обичайната си тренировка вчера. Вместо това той се отдаде на възстановяване след тежката битка, която води с Джаред Доналдсън.
 
Хасковлията измъкна успех с 10:8 в петия сет, а двубоят с 57-ия в света американец продължи 4 часа и 19 минути. Това накара треньорът му Дани Валверду да промени програмата и да заложи на възстановителни процедури, свързани с криотерапия и вана с лед.
 
"Един ден на корта няма да направи разлика. Приоритетът е да запазим тялото му свежо. Концентрирахме се върху възстановяването. Това включва много физио, възстановителни техники - вана с лед, криотерапия, известно време на колело, стречинг, правилно хранене и достатъчно сън", коментира Валверду, цитиран от "Тема спорт".
 
Димитров от своя страна призна, че не е бил изненадан от поведението на Доналдсън в края на петия сет. Американецът на няколко пъти сервира отдолу, видимо изпитвайки проблеми с краката. В първия случай това му донесе успех, но впоследствие Григор се нагоди към подхода и печелеше разиграванията. 
 
Победата над Доналдсън бе под №60 в кариерата му на клей на ниво АТР в 101-ия му двубой. Днес хасковлията ще има възможност да запише рекордно класиране в Париж ако спечели двубоя си срещу Фернандо Вердаско. Досега той никога не е преодолявал третия кръг във френската столица.
 
В същото време Фернандо Вердаско призна, че няма какво да губи срещу Григор Димитров. З4-годишният ветеран има две победи и две поражения от хасковлията, като двамата са си разменили по един успех на клей. Пред БНТ 37-ият в света испанец посочи съперника си за фаворит и именно това трябва да го мотивира допълнително.
 
"Очаквам труден мач срещу Григор. Нямам какво да губя. Излизам срещу играч от Топ 10. Със сигурност ме очаква много сериозно предизвикателство.
 
Доволен съм, че спечелих първите си два мача. Обичам да играя на „Ролан Гарос", коментира Вердаско, който спечели последната им среща на Индиън Уелс тази година.