Новак Джокович завърши по най-добрия начин мача си от първия кръг на турнира Уимбълдън, след като отнесе на корт номер 1 ексцентричния американец Тенис Сандгрен с 6:3, 6:1, 6:2. Джокович е поставен под номер 12 на този турнир, което е най-ниското място в схемата на Уимбълдън за него. 31-годишният сръбски доминатор имаше проблеми с лакътя в продължение на 12 месеца, а сега се опитва да си върне формата.

Въпреки проблемите в миналото, Ноле беше прекалено висока класа и прецизен за 57-ия в ранглистата Сандгрен, който за първи път играе на турнира в Ол инглънд клъб. В третия сет Джокович стартира с два пробива, но след това позволи един да му бъде върнат, но после пак възстанови превъзходството си. Джокович спечели мача, след като реализира пробив при 5:2 и после сервира за 57-ия си успех на Уимбълдън. По този показател той се изравни на 5-о място с Джон Макенроу за най-много победи.

"Имаше вятър днес. Беше един от онези дни, в които гледаш да стартираш добре и след като го направиш, редиш гейм след гейм на колана си. И това те прави по-уверен в силите си, заяви 12-кратният шампион от Големия шлем.

"Постарах се да не му давам възможности да се върне в мача, не само защото искам да отида и да гледам Англия - Колумбия на Световното по футбол.

20-годишният американец Франсес Тиафо спаси 13 от 15 възможни точки за пробив, които имаше срещу 30-ият в схемата Фернандо Вердаско. 20-годишният испанец демонстрира наистина прецизен сервис и в крайна сметка се поздрави с победа над по-опитния си противник със 7:6 (6), 7:6 (5), 3:6, 6:3. Пред себе си младокът имаше едва четири точки за пробив и реализира две и отива във втория кръг на друг опитен играч- Жюлиен Бенето.

Беноа Пер (Франция) отстрани в три сета влезлия в основната схема като лъки-лузър Джейсън Чжън от Тайван- 7:5, 7:6 (1), 6:4.