Миналогодишният шампион Ник Кирьос, поставеният под номер 3 Кайл Едмънд и двукратният победител Анди Мъри отпаднаха във втория кръг на турнира по тенис в Бризбън.

Австралиецът, поставен под номер 8, отстъпи със 7:6(5), 2:6, 3:6 пред французина Жереми Шарди за съжаление на местната публика. Кирьос взе трудно първия сет след тайбрек и до средата на втория не даваше признаци, че ходът на срещата може да се обърне.

Последваха обаче много слаби минути за Кирьос, който отстъпи в 8 от следващите 9 гейма, което бе достатъчно на опитния Шарди, за да си осигури място на четвъртфиналите. 

Там той ще срещне японеца Ясутака Учияма, който надигра със 7:6(6), 6:4 британеца Кайл Едмънд.

185-ият в света Учияма изоставаше с 4:6 точки в тайбрека на първия сет, но спечели следващите 4 разигравания, за да поведе със сет на нула.

Във втората част Учияма продължи да бъде безгрешен при подаването и реализира пробив за 2:1 гейма, който окончателно прекърши Едмънд.

Място на четвъртфиналите намери и поставеният под номер 4 Даниил Медведев, който победи със 7:5, 6:2 Анди Мъри.

31-годишният шотландец, който заема 240-о място в ранглистата на АТП след серията от травми през последната година и половина, трудно успяваше да се справи с мощната игра на 22-годишния руснак. След края на двубоя Мъри заяви, че се опитва да си върне ритъма в играта и да и се наслажава, но призна, че все още му е много трудно.

За четвъртфиналите на турнира се класира и Милош Раонич, който ще срещне там Медведев. Раонич победи с 6:3, 7:6(2) сърбина Миомир Кечманович.

Напред продължава и австралиецът Алекс дьо Мино, който победи сънародника си Джордан Томпсън с 6:4, 6:2.