Швейцарската квалификантка Стефани Фогеле победи изненадващо четвъртата в световната ранглиста Слоунс Стивънс с 6:3, 6:0 в мач от втория кръг на турнира по тенис за жени в Индиъл Уелс, докато Серина Уилямс се наложи срещу Виктория Азаренка в друг мач от програмата.

Фогеле се справи със своята съперничка само в рамките на час и подобри баланса си срещу шампионката от откритото първенство на САЩ от 2017-а година на 4-1. Самата Стивънс направи цели 32 непредизвикани грешки и завърши двубоя с форхенд в аут.

"Трудно се играе със съперничка, срещу която не си се справяла добре в миналото. Днес бе ветровито, но условията бяха такива и за двете ни. Аз просто не играх добре", каза Стивънс след края на мача.

След като изкуственото осветление бе пуснато, Уилямс изпрати 39 печеливши удара в полето на Азаренка и спечели със 7:5, 6:3 преиграването на финала от 2016-а година, когато победител бе тенисистката от Беларус.

"Наистина я обичам, тя е моя много добра приятелка. Тя също е майка и бивша лидерка в световната ранглиста, каквато съм и аз. Трудно е да се играе срещу някого, с когото съм толкова близка, но също така е интересно", заяви Уилямс след мача.

Следващата съперничка на американката ще бъде Гарбине Мугуруса, след като поставената под номер 20 испанка се наложи над Лорън Дейвис с 6:1, 6:3. Дженифър Брейди пък надви Каролине Гарсия с 6:3, 3:6, 6:0 и се класира за третия кръг, където ще срещне Аш Барти. Тя отстрани Татяна Мария с 6:4, 6:4.

Чехкинята Маркета Вондрушова победи с 6:2, 6:1 Дария Касаткина, с което миналогодишната финалистка най-вероятно ще загуби мястото си в топ 20 на женската ранглиста.

Поставената под номер 2 Симона Халеп, Елена Остапенко, Джоана Конта, Елизе Мертенс и 18-годишната Бианка Андреску също се класираха за третия кръг.