Бившият чешки тенисист Радек Щепанек официално започна работа с Григор Димитров. Двамата имат краткосрочно споразумение Щепанек да помогне за подготовката на Димитров за турнира от Големия шлем "Ролан Гарос" в Париж, който ще се състои от 26 май до 9 юни.

"Вече направих първа тренировка с Григор Димитров. Разбрахме се да бъдем заедно до края на "Ролан Гарос". На този етап не планираме нищо повече, но в Париж ще говорим за бъдещето. Сега най-важното е да се опознаем възможно най-бързо, да се напаснем на и извън корта", коментира 40-годишният чех. 

Щепанек, който прекрати състезателната си кариера през ноември 2017 година, влезе в щаба на Димитров, след като българинът реши да се раздели с досегашния си личен треньор Дани Валверду през миналата седмица след разочароващото отпадане в първия кръг на надпреварата от сериите "Мастърс" в Мадрид.

Чехът отново ще работи заедно с консултанта на хасковлията Андре Агаси, с когото бяха част от щаба на Новак Джокович от есента на 2017 и пролетта на 2018 година.