Най-добрият български тенисист Григор Димитров заяви, че е положително настроен след последната седмица, която определи като прекрасна. Въпреки третото си поредно отпадане в първия кръг на турнир, той гледа с увереност и надежда, че в предстоящия "Ролан Гарос" ще подобри резултатите си.

Хасковлията допусна поражение от 84-ия в световната ранглиста Федерико Делбонис на старта в Женева. В момента той прави първите си стъпки след треньорската смяна и влизането на Радек Щепанек в екипа му.

"Тази седмица вниманието ми беше насочено към много различни неща. Не толкова към резултатите. Опитвам нови неща, различни позиции на корта, разнообразна игра и просто опитвам да се насоча към различен план за игра", каза Димитров, цитиран от "Дневник".

"Трябва да призная, че първият сет беше наистина добър (в него българинът водеше с 5:0 и спечели с 6:1). Бях много, много щастлив от начина, по който успях да действам. И, разбира се, във втория и третия сет определено не правех нещата така, както в първия".

"За мен, е положително, да бъда честен. Тази седмица беше прекрасна. Тренирах всеки ден и нямах нито ден почивка", добави Димитров и каза, че вниманието му вече е насочено към "Ролан Гарос".