37-годишната тенис-легенда Роджър Федерер се класира за четвъртия кръг на турнира по тенис Ролан Гарос, след като за 2 часа и 14 минути отстрани норвежеца Каспер Рууд с 6:3, 6:1, 7:6 (10:8). Там той чака победителя от срещата Николас Маю- Леонардо Майер.

Любопитното е, че Федерер е започнал професионалната си кариера в годината, в която е роден днешният му съперник- през 1998-а. Но въпреки това, Рууд създаде малко нерви на 20-кратния шампион в Големия шлем.

Скандинавецът се държеше добре в първия сет до 3:3, но след това два последователни пробива донесоха първия сет на швейцареца. Федерер обаче трябваше да се напрегне доста, тъй като Рууд не се даваше и спаси два сет-пойнта, за да се предаде на третия.

Втората част премина само за 30 минути, като нови два пробива осигуриха аванса на Федерер с 6:1. В третия сет Рууд започна много смело със спечелено подаване и реализиран пробив веднага след тома за 2:0, но Федерер веднага върна пробива и взе подаването си за 2:2. Но до край Рууд не се предаде и докара нещата до тайбрек, където също даде здрава битка на именития си противник като при 4:6 направи пробив, а след това изравни на 6:6. Той се пречупи при свое подаване за 8:9, което се оказа решаващо.

В мач от вчерашната програма Беноа Пер (Франция) се възползва от контузия на Пабло Кареньо-Буста (Испания) и продължава следп 3 сета 6:2, 4:6, 7:6 (1).

Макар и с доста труд, в петсетова битка за 4:29 часа японецът Кей Нишикори се справи с Ласло Джере (Сърбия) с 6:4, 6:7 (6), 6:3, 4:6, 8:6.

Японецът показа нагледно защо е сочен за най-добрия играч в пети сет-тайбрек в оупън-ерата. Поставеният под номер 7 Нишикори се върна от 0:3 и успя да премине през 31-ия в решетката Джере, като това го прави за пета поредна година. Следващият му съперник е Беноа Пер (Франция).

Петият сет мина през доста пробиви, като Нишикори изравни за 4:4 и след това в 14-ия гейм реализира пробив, затваряйки при първата си възможност за това.