Рафаел Надал е новият-стар шампион на "Ролан Гарос"! Матадора успя да победи Доминик Тийм на финала след 6:3, 5:7, 6:1, 6:1 и по този начин грабна своя 12-и трофей от този турнир и 18-и на турнирите от "Големия шлем". Така той е единственият играч с толкова трофеи в турнир от това ниво.

Днешният финал бе своебразно повторение на миналогодишната битка за трофея между двамата, но австриецът отново бе безпомощен пред Краля на клея и в крайна сметка се оказа в губещата позиция, но все пак може да бъде доволен, че защити точките си от преди година.

Титлата е 82-а за Рафа през неговата кариера и втора през тази година. Той спечели последните три издания на турнира и доминацията му на френска земя не спира. С трофея си днес Матадора подобри собствения си рекорд от брой трофеи в надпреварата.

В първия сет Доминатора проби за 3:2 в петия гейм, но веднага след това пробивът бе върнат. В осмия гейм испанецът стигна до пробив аванс, а след това си спечели подаването в деветия и така поведе със сет аванс в резултата.

Във втория сет двамата си спечелиха подаванията преди последния дванадесети гейм в който Тийм проби решително и така изравни сетовете. 

Това обаче още повече ядоса Рафа и испанецът смачка своя противник в третия сет след пробиви в първия, третия и седмия гейм. В четвъртия сет Надал започна отново уверено и бързо поведе с 3:0 в геймовете след пробив във втория гейм. 

В шестия гейм Матадора проби отново и след това си спечели подаването, за да стигне до крайния успех,