Аржентинецът Диего Шварцман победи със 7:6 (6), 6:3 американеца Тайлър Фриц и спечели четвъртото издание на турнира Синемакс де Лос Кабос. Преди него тук са печелили Иво Карлович, Сам Куери и Фабио Фонини.

За Шварцман това е трета титла в кариерата и първа на твърди кортове след пораженията му в Антверпен през 2016-а и през 2017-а година. Той спечели за час и 42 минути, след като трябваше да се бори отчаяно и в тайбрека на първия сет. Във втория реализира два пробива в подаването на противника и взе мача.

Тайлър Фриц вкара едва пет аса и загуби 45 процента от точките, които му се откриха в мача след негови подавания, което не кореспондираше с чудесната форма, демонстрирана до момента.

В първия сет американецът проби подаването на противника при 4:1, след като Шварцман извади топката в аут. В седмия гейм той му върна пробива и след това спечели подаването си, за да изравни. В края на частта Тайлър Фриц се спаси при 5:5, за да не провали гейма, но двата пробива във втория сет нямаше как да бъдат компенсирани.